The Flow of Breathing 2017-05-08T09:42:36+00:00

Thijs banner transp

” A flower does not think
of competing to the flower next to it, it just blooms.“

The Flow of Breathing

Wanneer de dominantie van het hoofd (het verstand) onze realiteit regeert, ontstaat er een gefragmenteerd leven, geleidt door een grote verscheidenheid aan deelovertuigingen (ik noem deze deelovertuigingen Aspecten). Deze deelovertuigingen operen vanuit verschillende (lagere) bewustzijnsniveaus gebaseerd op dualiteit en afgescheidenheid, waardoor eenheid – de oorspronkelijke bezielde staat – niet of nauwelijks ervaren kan worden.

Om de connectie met Ziel aan te gaan, te versterken of meer te ervaren, is het van essentieel belang om jezelf tijd en ruimte te geven om te gaan ontspannen en bewust beschikbaar te zijn voor het grootse bewustzijn van jezelf. The Flow of Breathing – de bewust verbindende adem – is de meest simpele maar o zo grootse en effectieve manier om jezelf te vertragen en in je eigen stilte en vertrouwen te komen. Het zorgt er letterlijk voor dat je lichaam stopt met adrenaline pompen en je hartslag weer kan vertragen. Bewust diep in je buik ademen helpt je om dieper te ontspannen en weg te gaan uit de chaos en twijfel van je hoofd. Tijdens het ademen kun je jezelf toestaan om te verbinden met jouw grootse bewustzijn, jouw ziel. Adem voor adem word je opgevuld met een stroom van liefde, warmte en vertrouwen en meer en meer ervaar je jouw eigen unieke flow. Waarheid, compassie, vreugde en overvloed zijn allemaal ingrediënten van deze unieke bezielde flow die jij bent. Dit ben jij! Je bent niet je hoofd. Je bent niet je aangeleerde overtuigingen en je bent niet je opvoeding. Je bent een grootse stroom van balans, compassie en vitaliteit. Je hoeft er niet bijzonder voor te zijn en het is zeker niet alleen voor de ‘happy few’. Het is voor iedereen. Het is slechts een bewuste keuze van je vandaan. Kies je voor een realiteit, gevuld met angst, twijfel, moeten en beperking of ben je daar klaar mee en kies je ervoor om adem voor adem weg te lopen uit die eeuwige schaduw om zo te ontdekken wie je werkelijk in al je grootsheid bent? Beide zijn oké. Er is hier geen oordeel. Iedereen kiest zelf het perfecte moment.

 

Ademsessie: Breathing the flow of omnipresence

[audioplayer file="http://thijswillekes.nl/wp-content/uploads/2015/11/BreathofOmnipresense.mp3"]

Je kunt deze ademsessie ook downloaden door de volgende link op te slaan via je rechter muisknop ( Download gekoppeld bestand )Breathing the Flow of Omnipresence

Tips & Tricks

1. Zorg voor een prettige en comfortabele setting om te gaan ademen. Ik raad je aan om te liggen zodat je lichaam goed kan ontspannen. Zitten kan ook, maar zorg dan wel dat je doorstroming zo optimaal mogelijk is. Dus kruis geen handen of benen. Een warm dekentje en zacht kussentje zorgen voor optimale omstandigheden om diep te kunnen ontspannen tijdens het bewuste ademen.

2. Als je niet gebruikt maakt van een ‘geleide ademsessie’, dan kun je ervoor kiezen om wat relaxte muziek op te zetten.

3. Voel als je ligt (of zit) even bewust, goed je lichaam. Merk op waar je eventueel door het aanspannen van je spieren nog spanning vasthoud. Laat je lichaam helemaal zakken/versmelten in het gene waar je op ligt of zit. Laat je lichaam lekker zwaar worden.

4. Leg een hand op je navel, zodat je tijdens het ademen de beweging van je buik koestert en weet waar je naar toe kunt ademen.

5. De ademhaling van The Flow of Breathing kenmerkt zich door het in-en uitademen door de neus. De mond is dus gesloten. Inademen via de mond doen we wanneer we buiten adem zijn of in gevaar verkeren en onze hartslag moeten verhogen zodat we in staat van paraatheid kunnen zijn. Deze ademhaling gaat over werkelijk ontspannen en in je lichaam aanwezig zijn.

6. Als je inademt, laat dan de adem helemaal diep je buik in stromen tot waar je hand op je navel ligt. Het vult als het ware je buik helemaal op om vervolgens deze adem weer organisch te uit te ademen via de neus.

7. Let op dat er geen pauzes tussen de in- en uitademing hoeven te zijn. Hiermee controleer je de adem waardoor de Flow wordt onderbroken.

8. Adem voor een aantal minuten (net hoe lang je het prettig vind) rustig in en uit via je neus met je hand op je buik en probeer je ademhaling heel mooi rustig te laten worden. In deze vertraging ontstaat een diepere ontspanning en je gaat je lichaam waarschijnlijk wat meer opmerken doordat het wat zwaarder lijkt te worden. Door deze manier van ademen kies je in iedere ademhaling letterlijk voor het leven en adem je alle levensenergie en zuurstof diep je lichaam in waardoor je zuurstofgehalte in je bloed optimaliseert en je cellen voorzien worden van meer zuurstof.

9. Doe aan het einde van je ademsessie nog even rustig aan en beweeg je lichaam een beetje zodat je weer rustig kunt opstaan.

10. Deze manier van ademen kun je zo vaak doen als je wilt. Lekker relaxt liggend, maar ook staand of onderweg. Het helpt je om weer in het nu moment te komen, je lichaam te voelen en bewust aanwezig te zijn in dit moment waardoor jouw eigen flow meer ruimte krijgt om je met elke bewuste ademhaling te bekrachtigen in helderheid, vitaliteit en balans.