Intro … 2017-05-08T09:32:39+00:00

Thijs banner transp

” History is made by those who break the rules “

Regels en conditioneringen

Is het je wel eens opgevallen dat je jezelf in de loop van je leven behoorlijk bent gaan aanpassen aan de wereld om je heen? Programmeringen, overtuigingen, regels en goed bedoelde opvoedkundige conditioneringen vormen je als mens stap voor stap tot een gemiddeld gangbaar en geaccepteerd persoon. Het proces van aanpassen begint al als je een baby bent. Beetje voor beetje ruil je jouw eigen unieke Flow in voor de algemene regels en wetten van het (over)leven, zodat je als volwassen mens aangepast genoeg bent om de wereld, volgens de sociaal geaccepteerde normen en waarden, aan te kunnen.

“ Fear is nothing but a certain energy,
Energy, in general, just wants to serve you,
So, your either use it or let it be. “

Standje ‘Overleven’

De meeste regels, overtuigingen en conditioneringen komen voort uit angst. Angst en twijfel is wezenlijk geen pure dynamiek die je als baby bezit wanneer je op aarde geboren wordt. Het valt je waarschijnlijk wel eens op als je naar bijvoorbeeld jonge peuters kijkt. Ze zijn zich dan nog heel bewust van hun oorsprong. Ze zijn dan nog vrij van angst en twijfel. Maar al snel leer je als jong ukkie dat angst heel normaal is en krijg je alle gereedschappen aangeleverd hoe daar mee om te gaan. Ouders of opvoeders leren je aan de hand van regels en programmeringen hoe je ‘gevaar’ uit de weg kunt gaan. Stiekem ontstaat er een mechanisme die je continue waarschuwt en adviezen geeft over hoe je de situatie moet vermijden of voorkomen en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Het houdt je letterlijk klein en zorgt voor een aanhoudende al dan niet subtiele staat van twijfel. Dit ingenieuze overlevingsmechanisme wordt gestuwd door het hoofd, de ratio. Binnen aanzienlijke tijd is angst, en daarmee het hoofd, hetgeen ons leidt in de keuzes hoe we ons leven inrichten en creëren.

Wanneer de dominantie van het hoofd onze realiteit regeert, ontstaat er een gefragmenteerd leven, geleidt door een grote verscheidenheid aan deelovertuigingen (ik noem deze deelovertuigingen Aspecten). Deze deelovertuigingen operen vanuit verschillende (lagere) bewustzijnsniveaus gebaseerd op dualiteit en afgescheidenheid, waardoor de Flow van eenheid – de oorspronkelijke bezielde staat – niet of nauwelijks ervaren kan worden.

“ Courage is not the absence of fear,
But rather the choice that something else
is more important than fear.

Een Mijlpaal

Wanneer we op een punt komen in ons leven dat we geïnteresseerd raken in een grotere waarheid, kortom wakker worden en de weg van bewustwording gaan bewandelen, kom je er wellicht achter dat je een groot deel van je leven opgebouwd en ingericht hebt vanuit controle, angst, moeten en twijfel, gedomineerd door het duale gefragmenteerde bewustzijn van de ratio. Niet erg en zeker niet fout! Het vraagt niet om oordeel, maar slechts om helderheid. Het is nou eenmaal hoe het ons allemaal min of meer aangeleerd is. Maar nu, bewuster en wakkerder dan ooit tevoren, besef je dat het anders kan. Dat je niet één van die velen hoeft te zijn en dat je alle regels en conditioneringen die je ergens in je leven geadopteerd hebt, niet hoeft te blijven handhaven.
Het wordt tijd voor leven vanuit jouw eigen Flow.

The million dollar question

Dan begint het proces van jezelf werkelijk leren kennen. Wie ben ik zonder al die regels en programmeringen? Wat blijft er van mij over als ik mezelf adem voor adem ontdoe van al deze starre conditioneringen en oude overtuigingen? Hoe zou mijn realiteit eruit zien als ik in én volgens mijn eigen unieke Flow creëer?

“ What if I fall?
Oh, but darling…
What if you fly? “

Bewustwording anno Nu

In spirituele kringen hebben we door de jaren heen heel wat bijzondere methoden en technieken gekend die ons hielpen bij het proces van ontwaken en bewustwording. Heling en bewustwording verliep een lange tijd door middel van het aangaan van zware verwerkingsprocessen en heftige bewustwordingsrituelen. Deze nieuwe tijd, ook wel de ‘De Nieuwe Energie’ genoemd, biedt ons een ander bewustzijn, andere potentiëlen en dus een andere mogelijkheid. Een compassievolle manier die voorkomt uit zelfliefde. Het hoeft niet meer zwaar en moeilijk te gaan. Het mag, zoals ik dat zelf graag noem, in ‘Ease & Grace’… In jouw ritme en in jouw Flow.

“ A flower does not think of competing to the flower
next to it, it just blooms.“

De connectie met Ziel

Ik heb in mijn eigen spirituele tocht ontdekt dat bewustwording niet gepaard hoeft te gaan met afzondering, zware processen en onthouding. Ik leerde dat het niet gaat over alle oude regels en overtuigingen vervangen door nieuwe zogenaamde spirituele regels, maar dat de sleutel tot succes simpelweg in mijzelf lag. Het enige wat ik hoefde te doen was weer ‘beschikbaar zijn’, om zo de connectie te maken met mijn eigen grootse bewustzijn, die ik graag voor het gemak Ziel noem. Of je het nou Hoger-Zelf, Intuïtie, Goddelijkheid, Bron of wat dan ook noemt, het maakt niet uit. Het gaat erom dat je in essentie weer connectie maakt met die ware, die ene, dat grote bewustzijn dat je in werkelijkheid bent. In deze soevereine connectie ontstaat de stroom van compassie en overvloed die mij op een liefdevolle manier oneindig veel nieuwe inzichten en potentiëlen gaf, waardoor ik mijn eigen wijs -en grootsheid , mijn originele Flow weer ging leren kennen en toestaan.

Ook jouw eigen unieke grootsheid, jouw Ziel, heeft heel veel liefde, compassie, wijsheid en vreugde die ze niets liever dan met jou wil delen. Wanneer je door de ogen van Ziel, vanuit groter bewustzijn leert te kijken, ontdek je het grotere perspectief van het leven, waardoor kleine (soms grootlijkende) problemen en uitdagingen organisch plaats zullen maken voor helderheid, vitaliteit, creatie en Flow.

“ The more real you get,
the more unreal the world gets.”

Channel je de stem van angst of van liefde?

Iedereen – niemand uitgezonderd – heeft in zijn of haar leven in meer of mindere mate geleerd om naar de stemmetjes van het hoofd, en daarmee de woorden van angst en twijfel, te luisteren. Deze stem is doorgaans zeer luid en duidelijk en dus onmiskenbaar. Het navigeert je moeiteloos en vliegensvlug hoe je het beste om kan gaan met de uitdagingen en problemen. Het regeert en opereert op een duale en daarom uiterst beperkte manier en helpt ons letterlijk om op aarde te overleven.
Wanneer we uit liefde voor onszelf bewust even wat durven te vertragen en de ruimte nemen om wat stiller te worden en werkelijk te ontspannen, dan komen we in een andere Flow terecht. In deze Flow, waar je simpelweg beschikbaar bent voor het meer van jezelf, ervaar je warmte en zachtheid waar vandaan je in staat bent om de liefdevolle stem van je Ziel (intuïtie, gevoel of hoe je het graag benoemd) te horen. Deze compassievolle fluisterende stem schreeuwt niet. Deze heldere stem spreekt niet vanuit dualiteit en afgescheidenheid. Deze stem eert al jouw keuzes en creaties, of ze nou gemaakt zijn uit angst of uit vreugde. Het overschreeuwt nooit, het nodigt je slechts uit.

“ There is a sweet voice inside of you that whispers all day long,
It let you sense wisdom and truth,
It knows how to gently guides you in choosing what’s right for you,
No teacher, preacher, parent of friend can decide what is right,
just listen to the sweet voice that speaks inside. “

Compassie; de taal van de Ziel

Diep in je buik, je eigen kern, vanuit de eindeloze liefde en koestering voor jou, spreekt de stem van compassie. Ze nodigt je uit om haar weer toe te staan, simpelweg omdat jullie eigenlijk nooit werkelijk afgescheiden zijn geweest. Dit was slechts de illusie van de verdichting op aarde. Ze vraagt je om deze sluier van afgescheidenheid aan haar terug te geven, om zo de cirkel van dualiteit en afgescheidenheid af te kunnen ronden en jouw volledige bewustzijn, de unieke Flow die jij in werkelijkheid bent, weer toe te kunnen staan.

Pssst, fluistert ze:” You have been with me before. Breathe with me and let me love you, for you and me are together as One”. De bezielde kracht en vreugde die in deze woorden mee stroomt is zo groots, dat het heel veel mensen simpelweg afschrikt of niet voor waar aangenomen kan worden. Het hoofd, de beschermheer van het overleven in de dualiteit, neemt dan de leiding weer over. “ Laten we maar weer lekker normaal doen”, want dat is immers bekend terrein, dat is wat we gewend zijn.

Wees eerlijk, als we alleen maar een paar oprechte lieve complimenten krijgen, weten we vaak al niet waar we het moeten zoeken en is er de grootste moeite om deze waarlijk te ontvangen. Laat staan dat de golven van liefde en vreugde van binnenuit oneindig je realiteit overstromen, kun je dat ontvangen? Het gaat stap voor stap, het hoeft niet in een keer!

“ Her love was the ocean,
not everyone could handle the waves & that’s okay.”

De dienstbaarheid van het fysieke lichaam

Wanneer je goed naar het menselijk lichaam kijkt, dan kom je er al snel achter dat het een heus wonder is. Het lichaam staat zichzelf op een miraculeuze wijze volledig ten dienste van de keuzes die je als mens maakt. Wanneer we als mens bang of gestrest zijn, dan helpt het lichaam je simpelweg om dit te kunnen zijn. Je hartslag verhoogd, adrenaline gaat pompen en je ademhaling wordt hoog en oppervlakkig. Allemaal om je dienstbaar te zijn in je ervaring die we op dat moment angst of stress noemen. Vandaag de dag leven veel mensen continue in angst en stress. Het is een soort chronische ‘state of being’ geworden. De geest, en daarmee ook het lichaam, is in constante staat van paraatheid. Hiermee zijn we te allen tijd klaar om in actie te komen en te kunnen vluchten voor het gevaar wat er zo dreigend om ons heen ervaren wordt. Het zorgt voor een heel onveilig gevoel. Deze staat van overleven is echter zo gewoon geworden dat we in essentie amper meer weten wat waarachtig ontspannen inhoudt. Wanneer we als mens in deze stressvolle staat zijn, dan leidt ons hoofd, de ratio, ons bestaan. Niet per se erg, maar het weerhoudt er wel van om dieper te zakken in het lichaam, in de kern, het nu-moment. Het zorgt ervoor dat die fluisterende stem niet of amper hoorbaar is.

Wanneer we besluiten dat we de leiding over het lichaam niet meer willen weggeven aan het beperkte gefragmenteerde bewustzijn van de ratio, kunnen we het lichaam onszelf onder andere dienstbaar laten worden in ontspanning en vitaliteit. Het wordt dan niet meer gebruikt als een adrenaline fabriek of een opslagplaats voor allerlei toxische energieën van boosheid, angst en twijfel die ervoor zorgen dat onze gezondheid en vitaliteit haar balans verliest. Het lichaam mag dan ten dienste gaan staan van jouw hoogste potentieel, jouw bezielde leven op aarde, jouw Flow. Oude energieën die je niet meer dienstbaar zijn en emoties die opgeslagen waren in het lichaam kunnen dan stap voor stap getransformeerd worden, waardoor het lichaam een warme en veilige basis wordt waar mens en ziel in eenheid verder kunnen samensmelten in deze aardse realiteit.

“ You and Me,
Right here,
Together as One,
As never before. “

The Flow of Breathing

Om de connectie met Ziel aan te gaan, te versterken of meer te ervaren, is het van essentieel belang om jezelf tijd en ruimte te geven om te gaan ontspannen en bewust beschikbaar te zijn voor het grootse bewustzijn van jezelf. The Flow of Breathing – de bewust verbindende adem – is de meest simpele maar o zo grootse en effectieve manier om jezelf te vertragen en in je eigen stilte en vertrouwen te komen. Het zorgt er letterlijk voor dat je lichaam stopt met adrenaline pompen en je hartslag weer kan vertragen. Bewust diep in je buik ademen helpt je om dieper te ontspannen en weg te gaan uit de chaos en twijfel van je hoofd. Tijdens het ademen kun je jezelf toestaan om te verbinden met jouw grootse bewustzijn, jouw Ziel. Adem voor adem word je opgevuld met een stroom van liefde, warmte en vertrouwen en meer en meer ervaar je jouw eigen unieke Flow. Waarheid, compassie, vreugde en overvloed zijn allemaal ingrediënten van deze unieke bezielde Flow die jij bent. Dit ben jij! Je bent niet je hoofd. Je bent niet je aangeleerde overtuigingen en je bent niet je opvoeding. Je bent een grootse stroom van balans, compassie en vitaliteit. Je hoeft er niet bijzonder voor te zijn en het is zeker niet alleen voor de ‘happy few’. Het is voor iedereen. Het is slechts een bewuste keuze van je vandaan. Kies je voor een realiteit, gevuld met angst, twijfel, moeten en beperking of ben je daar klaar mee en kies je ervoor om adem voor adem weg te lopen uit die eeuwige schaduw om zo te ontdekken wie je werkelijk in al je grootsheid bent? Beide zijn oké. Er is hier geen oordeel. Iedereen kiest zelf het perfecte moment.

“ Daring to sing your own song,
Radiating your unique vibrations into the universe,
Gently but surely walking out of hiding,
Becoming the grand One you truly are. “

360 graden Flow

Tot voorkort ging de weg van spiritualiteit en bewustwording veelal vaak gepaard met onthouding, afzondering en tekort. De kunst was vaak om alle materie los te laten en op een berg verder te leven. Ooit was dit wellicht een passende manier. Maar de tijden zijn nu anders. Het is mijn passie en mijn unieke individuele ervaring om bezieling toe te staan in het alledaagse leven. Niet alleen op zon -en feestdagen, niet alleen tijdens yoga of een spirituele workshop, maar juist in alle facetten van het leven. De stroom van jouw authentieke bewustzijn in al haar geuren en kleuren toestaan in bijvoorbeeld je werk, je eigen bedrijf, je relaties maar ook in de uitdagende momenten van je leven, zorgt ervoor dat je stap voor stap weg loopt uit een gefragmenteerd duaal bestaan, om zo te ontdekken en te ervaren hoe het is om in eenheid, eigenheid en grootsheid een bezield leven op aarde te leiden.

“ An interesting definition of the word Intuition:
‘A built-in Bullshit protector’.”

Pssst… You are invited!

The Flow is een bezielde dynamische plek die ik gecreëerd heb voor iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke connectie met het eigen grootse bewustzijn, de Ziel. Kortom, jouw Flow!

Middels The Flow nodig ik je met veel plezier uit om middels persoonlijke sessies, maar ook door workshops en lezingen, zelf weer of nog meer de connectie te maken, te versterken en het vertrouwen verder op te bouwen. Niet alleen dit te ervaren op specifieke momenten, maar de Flow van compassie, overvloed, vitaliteit en vreugde toe te staan in alle regionen en facetten van jouw realiteit, jouw leven.